Şekerleme ve lokumlarıyla ünlü Afyon'da yapılan ve onlarca çeşidinin bulunduğu Afyon lokumu, birçok ülkeye ihraç ediliyor. Günde 40 ton lokumun üretildiği Afyon'da bulunan lokum imalathaneleri talebi karşılamakta güçlük çekerken, fabrikasyon üretimler her geçen gün artıyor. Afyon'da istenilen talebe göre, Afyon lokumunun her çeşidinin üretilmesinin mümkün olduğunu belirten, Afyon Ticaret ve Sanayi (ATSO) Genel Sekreteri Davut Yılmaz, ilde günlük lokum üretiminin 40 ton civarında olduğunu söyledi. Afyon lokumunun ününün Türkiye dışına taştığına dikkat çeken Yılmaz, Afyon sucuğu ve pastırmasının ardından Afyon Lokumunun da patent altına alınması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. İhraç lokumlar arasında en çok talebin kaymaklı, sultan, cezerye lokumlarının yer aldığını belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Afyon yılların vermiş olduğu tecrübe ile lokumuyla anılan bir il olmuştur. Yolu Afyon'a düşüp de lokum almadan giden insan sayısı ise yok denecek kadar azdır. Türkiye genelinde Afyon lokumunun satışında bir sıkıntımız yok. Türkiye dışında da birçok ülkeye Afyon lokumunu ihraç eder duruma geldik. Kısaca Türkiye ve dünya insanlarına Afyon lokumu yediriyoruz. İhracat yapılan ülkeler arasında ilk sıralarda Amerika, Belçika, Dubai, Danimarka, Avustralya, Makedonya, Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İspanya'ya yer alıyor.